Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Η Ημέρα ξεκίνησε με ένα εισαγωγικό Βίντεο το οποίο πραγματευόταν ιστορίες νέων γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα τους.

Στη συνέχεια, η επαγγελματική σύμβουλος  του Κοινωνικού Κέντρου, έκανε μία παρουσίαση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών, το πώς καθιερώθηκε αυτή η Ημέρα και τι πραγματικά σημαίνει. Στη συνέχεια, μία εκπαιδευμένη εθελόντρια από το «Άλμα Ζωής» μίλησε σχετικά με το Σύλλογο, τον καρκίνο του μαστού και την προσωπική της εμπειρία σε αυτό και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Έπειτα, ακολούθησε ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου αναδείχθηκαν γυναίκες που έχουν κάνει σημαντικές εφευρέσεις. Ακολούθησε ένα βιωματικό παιχνίδι το οποίο διαπραγματευόταν ιστορίες και επιτεύγματα γυναικών στο πέρασμα της ιστορίας, συζήτηση πάνω σε αυτά. Η Ημέρα τελείωσε ευχάριστα με χειροτεχνίες και κατασκευές με θέμα τις αποκριές αλλά και την επερχόμενη Καθαρά Δευτέρα, φτιάχνοντας αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, χειροποίητους χαρταετούς και βεντάλιες.

woman7_opt (1) woman9_opt woman6_opt woman7_opt woman10_opt
<
>

«Η κάθε Γυναίκα είναι με το δικό της μοναδικό τρόπο ηρωίδα στην καθημερινότητα της ζωής της» 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «άλμα Ζωής» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

 

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.https://caritas.gr/wp-content/uploads/2019/01/logo-caritas-germany.png