Η Κάριτας Ελλάς φιλοξενεί το ΄΄Εργαστήριο Διάχυσης των αποτελεσμάτων (multiplier event) του Erasmus+  έργου “Healthnic: Healthy and ethnic diet for inclusion”

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης με την υποστήριξη της Κάριτας Ελλάς σας καλεί να συμμετάσχετε στο Εργαστήριο Διάχυσης των αποτελεσμάτων (multiplier event) του Erasmus+  έργου “Healthnic: Healthy and ethnic diet for inclusion” το οποίο θα διεξαχθεί στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο (οδ. Ρενέ Πυώ 2) την  Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019, 18.00 – 21.00.

Μέσα από αυτό το έργο, αναπτύξαμε ένα νέο εκπαιδευτικό μέσο σχεδιάζοντας και διοργανώνοντας τα «Healthnic εργαστήρια». Τα εργαστήρια επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες όπως η οικιακή οικονομία και η εκπαίδευση για υγιεινή διατροφή, ενισχυμένα με ειδικό λεξιλόγιο σχετικό με τροφές, με φαγητά και μεθόδους προετοιμασίας φαγητών. Συμπληρωματικά, οι συμμετέχοντες αποκτούν δεξιότητες ΤΠΕ και δημιουργούν ενημερωτικές / εκπαιδευτικές ψηφιακές ιστορίες επικεντρωμένες στη γνώση που αποκτήθηκε από την επαφή με τις παραδοσιακές κουζίνες και την υγιεινή διατροφή. Οι κύριες ομάδες στόχου είναι πρόσφυγες, μετανάστες και μακροχρόνια άνεργοι που θέλουν  να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, να προετοιμάσουν οικονομικά και θρεπτικά φαγητά και να λειτουργήσουν διαδραστικά σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον.

Το Erasmus+ έργο  συγχρηματοδοτείται από την Ελληνική Εθνική Μονάδα (ΙΚΥ)  μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συντονίστρια  τη Βαρδάκειο Σχολή και με εταίρους τις οργανώσεις : Danmar Computers LLC (Rzeszów, Πολωνία), Diciannove Società Cooperativa (Genoa, Ιταλία), ITT (Trallee, Ιρλανδία) και Merseyside Refugee Support Network (Liverpool, Ηνωμένο Βασίλειο).

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο, την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα πνευματικά προϊόντα του έργου: τον Πρακτικό Οδηγό και την Εργαλειοθήκη για τη διοργάνωση Healthnic εργαστηρίων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία  μέσα από ομάδες  και με βιωματικό τρόπο να δημιουργήσουν νόστιμα και θρεπτικά πιάτα.

Η εκπαίδευση απευθύνεται πρωτίστως σε εργαζόμενες / ους σε φορείς και δομές που υποστηρίζουν πρόσφυγες ή μετανάστες  αλλά και, δευτερευόντως, σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και εθελοντές  και σε όσους μέσα από τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς τους ρόλους έρχονται σε επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση  συμμετοχής και να την αποστείλουν έως τη Δευτέρα 9/9/2019 στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: vardakeios@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στα: 2281082573 ή 6936497398. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου  healthnic.eu

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό.