Παιχνίδια, μουσική, λέξεις και πολλά χαμόγελα στο «ΛΕΞΙΣ project» !

Παιχνίδια, μουσική, λέξεις και πολλά χαμόγελα πλημμύρισαν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο! Η εθελοντική ομάδα «Νέοι Κάριτας σε Δράση» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη φθινοπωρινή της δράση, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών, μέσα από μία πρωτοβουλία άτυπης μάθησης.

Συγκεκριμένα, το “ΛΕΞΙΣ project” είναι μια προσπάθεια εναλλακτικής προσέγγισης της ελληνικής γλώσσας μέσω ομαδικών παιχνιδιών και δράσεων,  με απώτερο σκοπό την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των προσφύγων, των μεταναστών και της τοπικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους φίλους, το προσωπικό και τους εθελοντές της Κάριτας, να μοιραστούν μαζί τους στιγμές ανθρωπιάς και ψυχαγωγίας και να συνταξιδέψουν στο σύμπαν της ελληνικής γλώσσας! Φυσικά, από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς μια σειρά από βιβλία, λεξικά και παραμύθια μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες, έπειτα από κλήρωση!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η χθεσινή εκδήλωση, οι νέοι εθελοντές της Κάριτας δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι και ήδη σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους δράσεις!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.