«Παίζοντας Μαθαίνω» με το “ΛΕΞΙΣ project” στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

«Παίζοντας Μαθαίνω» με το “ΛΕΞΙΣ project” 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής γλώσσας, διοργανώθηκε το δεύτερο “ΛΕΞΙΣ Project” στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών, μέσα από μία πρωτοβουλία άτυπης μάθησης.

 

Συγκεκριμένα, το “ΛΕΞΙΣ project” είναι μια προσπάθεια εναλλακτικής προσέγγισης της ελληνικής γλώσσας μέσω ομαδικών παιχνιδιών και δράσεων,  με απώτερο σκοπό την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων με την ελληνική γλώσσα.

λεξις-project6 λεξις-project5 λεξις-project λεξις- project 3 λεξις - project4
<
>

Η δασκάλα δημιούργησε κάποια γλωσσικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν με χαρά οι μαθητές, καθώς επίσης έπαιξαν κρεμάλα, σκράμπλ, και μάντεψε ποιος. Επιπλέον, έκαναν τεστ στους υπολογιστές έτσι ώστε να βρει ο κάθε μαθητής το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα και ένα γλωσσικό παιχνίδι ορθογραφίας και γραμματικής. Τέλος, δόθηκαν βιβλία με απλές ελληνικές ιστορίες, αναλόγως το επίπεδο στους καλύτερους συμμετέχοντες.

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.