“Ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών – Ημέρα δημιουργικότητας”

“Ημέρα δημιουργικότητας”

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου η ομάδα ενδυνάμωσης των γυναικών συγκεντρώθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής ‘Ενταξης και Απασχολησιμότητας της Caritas Hellas στην Κυψέλη για να ολοκληρώσει το έργο της, σχετικά με την κατασκευή κήπου με βελόνες και χρώματα. Ήταν μια καταπληκτική διαδικασία επειδή δύο γυναίκες που είχαν εξαίρετη γνώση στις δημιουργίες με βελονάκια, έδειξαν την υπόλοιπη ομάδα πώς να φτιάχνουν λουλούδια. Οι γυναίκες δημιούργησαν πολλά από αυτά και διακοσμώντας ένα πολύχρωμο χαρτόνι κατάφεραν να φτιάξουν έναν κήπο.

Το νόημα του κήπου, σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό που οργανώνει την ομάδα των γυναικών, είναι απλό αλλά πολύτιμο: μετά από κάθε δυσκολία στη ζωή, μεγαλώνουμε, με τις ψυχές μας και συναισθηματικά, ακριβώς όπως τα λουλούδια: είτε μόνοι τους, ή από τις δραστηριότητες των ανθρώπων, ένας σπόρος μεγαλώνει για να γίνει αργότερα ένα όμορφο λουλούδι. 

Η ομάδα ενδυνάμωσης και υποστήριξης  εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.