Σεμινάριο επιδιόρθωσης ηλεκτρονικών συσκευών ξεκινά το Φεβρουάριο στην Κυψέλη!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η παρουσίαση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που θα αφορά την τεχνική κατάρτιση στον τομέα της επιδιόρθωσης ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets, κινητών τηλεφώνων κ.ά.) σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση «Επανεκκίνησις» στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και μάλιστα από διάφορες χώρες: την Ελλάδα, το Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Παλαιστίνη και το Καμερούν. Έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο των μαθημάτων του σεμιναρίου, το οποίο θα ξεκινήσει από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

           

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο εν λόγω αντικείμενο μέσα από ένα εντατικό σεμινάριο δύο μηνών που θα πραγματοποιηθεί εντός της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, όπου στεγάζονται οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς.  Όπως όλες υπηρεσίες της Κάριτας Ελλάς, τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν προς όλους τους συμμετέχοντες. Στο τέλος του σεμιναρίου φυσικά θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης και όλοι οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής της Κάριτας Ελλάς στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το σεμινάριο κατάρτισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας. 

H παρουσίαση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.