Τα δύο Κοινωνικά Κέντρα της Κάριτας Ελλάς ενώνονται για να γιορτάσουνε μαζί τη Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 34 εξυπηρετούμενοι από το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο καθώς και από το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, γιόρτασαν την Ημέρα του πρόσφυγα. Οι μαθητές των ελληνικών και των αγγλικών μαζί με ωφελούμενους από άλλες ομάδες των δύο Κοινωνικών Κέντρων, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο γιόρταζε τα 10 χρόνια λειτουργίας του και είχε ανοιχτούς επιπλέον εκθεσιακούς χώρους.

descover 3 discover 3 discover discover_2
<
>

Πριν την είσοδο στο Μουσείο, έγινε μία μικρή εισαγωγή για την ιστορία του Μουσείου, των εκθεμάτων του και του Ναού του Παρθενώνα στην Ακρόπολη. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι των δύο Κοινωνικών Κέντρων θαύμασαν το εσωτερικό του Μουσείου, στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από 300 εκθέματα, παρακολούθησαν βίντεο για την δημιουργία του ναού του Παρθενώνα και βγήκαν φωτογραφίες. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τις εντυπώσεις των ωφελούμενων, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν για την επόμενη εξόρμηση.

*Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.

*Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας