Η θεατρική Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς παρουσίασε την «Οδύσσεια» σε δύο υπέροχες παραστάσεις

Τα ταξίδια για την επιστροφή στη πατρίδα έχουν μέσα τους μια νοσταλγία αλλά και μια ελπίδα που φωτίζει το δρόμο…

Τα ταξίδια για την αναζήτηση πατρίδας  κουβαλούν ένα πόνο για τη πατρίδα που χάθηκε αλλά και μια λαχτάρα για τη   πατρίδα που θα έρθει…

Τα ταξίδια της ψυχής είναι τα μακρύτερα..

Αυτή η παράσταση ήταν για όλους όσους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, φύλο, χρώμα, αναζητούν τη «πατρίδα»…

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η *Θεατρική Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου στις 10 και 11 Ιουνίου του 2019 ανέβασε, με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο ΠΚ, τη θεατρική παράσταση «Οδύσσεια», σε πολύ ευχάριστο κλίμα.

Έπειτα από 8 μήνες συναντήσεων, θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεις ορθοφωνίας, αυτοσχεδιασμούς  και πολλές ώρες εξερεύνησης και κατανόησης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, η θεατρική ομάδα της Κάριτας Ελλάς συναντήθηκε με το έπος της Οδύσσειας. Η ταύτιση με το ταξίδι, η αναζήτηση της πατρίδας, η περιπλάνηση, η ξενιτιά, η αναμονή, ο αγώνας για τη ζωή, είναι όλα αυτά που οδήγησαν τους συντελεστές της παράστασης να ανεβάσουν την Οδύσσεια.

odyssea (3) odyssea (9) odyssea (2) odyssea (4) odyssea (5) odyssea (6) - Copy odyssea (11) odyssea odyssea (10) odyssea (8)
<
>

Photo Credit: Erwin Cardenas Zareie

Φίλοι και συγγενείς , παρακολούθησαν το έργο σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης, και ευχήθηκαν αυτή η παράσταση να είναι μόνο η αρχή μίας λαμπρής καριέρας στην Ελλάδα.

Το ταξίδι του Οδυσσέα, του Κανένα, είναι ένα ταξίδι επιστροφής στην Ιθάκη. Την Ιθάκη όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας στο προσωπικό ταξίδι αναζήτησης της δικής του πατρίδας.

Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές που βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η θεατρική παράσταση.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Chalil Alizada, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κατερίνα Παπαπάνου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Sayed Rohullah Qazikhani,  Mahboubeh Tavakoli, Mehrdad Soleymani, Ramazan Wahedi, Salman Alizada, Reza Naziri, Farzad Kazemi Afgan, Mirdad Rasuli, Tayebe Sarwari, Hanieh Sepehr, Samira Daryab

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Ολυμπία Μυτιληναίου, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ: Γιάννης Αλεξόπουλος, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ & ΜΑΣΚΕΣ: Βασιλική Κοντουδιού, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: «Βεστιάριο»

*H Θεατρική Ομάδα της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2017 αποτελούμενη από  νέους από το Αφγανιστάν και το Ιράν, και τον δημιουργό και συντονιστή αυτής Χαλίλ Αλιζάντα .

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Διερμηνέα της Κάριτας Ελλάς, Χαλίλ Αλιζάντα από το Αφγανιστάν όπου μένει στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια , έχει σπουδάσει υποκριτική και ασχολείται με το θέατρο τα τελευταία 8 χρόνια. Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες καθώς και σε τηλεοπτικά σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Θεατρική Ομάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.