Ξεκίνησε ο 2ος Κύκλος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας της Κάριτας Ελλάς

2os Κύκλος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας

Με δάσκαλο φωτογραφίας τον Γιάννη Γιαννακόπουλο και με την υποστήριξη του Metapolis ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του σεμιναρίου φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας της Κάριτας Ελλάς στο Κοινωνικό Κέντρο στο Νέο Κόσμο. Η Φιλοσοφία του φετινού προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση, την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής ψηφιακής παρουσίασης που θα συνδέσει τον ήχο με την εικόνα. Ο απώτερος σκοπός αυτής της μάθησης είναι η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που θα αναπτυχθούν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης οι μαθητές θα εξασκηθούν σε συναντήσεις εντός & εκτός της τάξης για να εξοικειωθούν με τον  ψηφιακό εξοπλισμό(κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή μηχανή), αλλά και την φωτογραφική σύνθεση καθώς επίσης και με νέες τεχνολογίες για την δημιουργία ενός ηχοράματος κάνοντας χρήση συγκεκριμένου προγράμματος επεξεργασίας σε Η/Υ . Τέλος,   θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε γκαλερί για να γνωρίσουν τι σημαίνει εκθέτω μια εικόνα.

φωτογραφια2_opt φωτογραφια3_opt φωτογραφια4_opt φωτογραφια_opt
<
>

Το Θέμα της Ομάδας θα είναι Tο Ταξίδι… όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

 

Η ύλη των μαθημάτων απευθύνεται σε ένα κοινό του οποίου το καθοριστικό στοιχείο δεν είναι ούτε η ηλικία, ούτε το επίπεδο των γνώσεων, αλλά η θέληση με την γνωριμία με την Τέχνη της φωτογραφίας.

Μια δημιουργική χρονιά ξεκινά στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου!!

 

Η σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.