Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κυψέλης

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη (Φωκίωνος Νέγρη 42) ντύθηκε γιορτινά, για να υποδεχθεί τους μαθητές του, αλλά και όλους τους ανθρώπους της γειτονιάς της Κυψέλης που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας την όμορφη ατμόσφαιρα των ημερών ! !

Μέσα από χριστουγεννιάτικες δράσεις κοινωνικής ένταξης και άτυπης μάθησης της ελληνικής γλώσσας, οι συμμετέχοντες αλληλεπίδρασαν με φίλους, προσωπικό και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς και γνώρισαν ακόμα καλύτερα τα μυστικά της ελληνικής γλώσσας. Το Scrabble, η Κρεμάλα, και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της ημέρας, ενώ με μεγάλη αγάπη, μικροί και μεγάλοι κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, που στόλισαν το δέντρο μας ! Δεν έλειψαν βέβαια οι παραδοσιακές λιχουδιές, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα! Άνθρωποι όλων των ηλικιών, γιόρτασαν όλοι μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων, και μιλώντας φαρσί, αραβικά, γαλλικά, ελληνικά, λινγκάλα και ιταλικά ανακάλυψαν το μήνυμα των γιορτών με πολύ παιχνίδι, γέλιο και χορό !

Ελπίζουμε ότι αυτή ήταν μόνο μια όμορφη αρχή για το νέο Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη… και ότι τα καλύτερα έπονται, με ακόμα περισσότερες αφορμές να γιορτάζουμε παρέα μέσα στο 2019 ! Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!

H εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς

στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.