ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 

75.813 ΩΦΕΛΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ 2017

Το οικονομικό έτος 2016-2017, το έργο της Κάριτας Ελλάς ωφέλησε άμεσα τις ζωές περισσοτέρων από 75.813 ανθρώπων στην Ελλάδα.

Η Κάριτας Ελλάς δεσμεύεται
για πλήρη διαφάνεια στους υποστηρικτές και τους χρηματοδότες της.

το ΕΡΓΟ μας

Με δεδομένη την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, το δίκτυο της Κάριτας Ελλάς σχεδιάζει και υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων και δράσεων. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές που υλοποιούν αυτές τις δράσεις πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι σημαντικό να ζουν με αξιοπρέπεια.

Το οικονομικό έτος 2016-2017, το έργο της Κάριτας Ελλάς ωφέλησε άμεσα τις ζωές περισσοτέρων από 75.813 ανθρώπων στην Ελλάδα.  Αυτό έγινε εφικτό μόνο χάρη στην υποστήριξη των γενναιόδωρων υποστηρικτών μας στην Ελλάδα και των χρηματοδοτών μας σε όλο τον κόσμο.

Το 87% από κάθε €1.00 που έκαναν δωρεά οι υποστηρικτές μας, διατέθηκε στις φιλανθρωπικές δράσεις της οργάνωσης.

Η Κάριτας Ελλάς δεν διανέμει bonus σε κανένα μέλος του προσωπικού της.

Η διαχείριση των δωρεών γίνεται με τον ύψιστο βαθμό επαγγελματισμού και λογοδοσίας.  Η Κάριτας Ελλάς δεσμεύεται από τα Οικονομικά Πρότυπα της Διεθνούς Κάριτας και σε όλα τα Προγράμματα γίνεται οικονομικός έλεγχος από εξωτερικούς και ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές.

Χρηματοδότηση

Στην παρούσα χρονική στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των Προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς χρηματοδοτείται από τις Οργανώσεις Μέλη του Διεθνούς Δικτύου Κάριτας.

Διμερή Προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Κάριτας Ελβετίας, Κάριτας Γερμανίας και Κάριτας Ιταλίας.

Στις άλλες σημαντικές πηγές χρηματοδότησης περιλαμβάνονται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μέσω του CRS (Catholic Relief Services).

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής, προάγοντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και  ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.

ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΤΩΡΑ