Έκτακτες Ανάγκες

Τίτλος προγράμματος: EA22/2017 ΕΛΛΑΔΑ – Ελληνική Προσφυγική Μεταναστευτική και Οικονομική Κρίση – Φάση Ανάκαμψης

Διάρκεια: 01/07/2017 – 30/05/2018

Προϋπολογισμός: 946.192,00

Χρηματοδότηση: Διεθνής Κάριτας με εισφορές εθνικών Κάριτας από όλο τον κόσμο.

Στόχος: Η ένταση της ελληνικής κρίσης με τα πολλαπλά κρούσματα υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία και η αύξηση της φτώχειας αλλά και η συνεχιζόμενη εισροή προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, οδήγησε στη συνέχιση του προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών, μετά τα ΕΑ026/2015, ΕΑ04/2016 και ΕΑ028/2016-2017.

Περιοχές υλοποίησης: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβος, Χίος, Σέρρες

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας για τη συνέχιση του συσσιτίου για 3.000 επωφελούμενους (10.000 γεύματα)
  • Πακέτα με ελαφρύ φαγητό για 20 μαθητές σε ένα σχολείο για μια σχολική χρονιά
  • Κουπόνια σε ευάλωτες οικογένειες Ελλήνων – Περίπου 30 οικογένειες μηνιαίως
  • Βοήθεια για το σχολείο και παπούτσια για παιδιά Ρομά στη Θεσσαλονίκη – 20 παιδιά και τις οικογένειές τους
  • Επεμβάσεις μικρής κλίμακας στις δομές φιλοξενίας στα νησιά – Περίπου 1.500 επωφελούμενους συνολικά
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας και στα δίκτυο καταλυμάτων της ΚΑΡΙΤΑΣ όπου βρίσκονται 2.000 επωφελούμενοι
  • Προμήθεια ειδικών μη διατροφικών αγαθών στους νεοαφιχθέντες στις δομές φιλοξενίας όπου η Κάριτας Ελλάς είναι παρούσα – Αφορά 1.000 επωφελούμενους
  • Υπηρεσίες πλυντηρίου για 500 επωφελούμενους, μηνιαίως, στις δομές φιλοξενίας στα Διαβατά και στις Σέρρες
  • Διευκόλυνση της πρόσβασης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας 8.000 επωφελούμενων
  • Ψυχιατρική Υποστήριξη – 500 επωφελούμενοι
  • Συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας Πρόσβασης σε Εργασιακές Ευκαιρίες και Ευκαιρίες Κατάρτισης για Πρόσφυγες – 500 επωφελούμενοι
  • Αθλητικές δραστηριότητες για 1.200 επωφελούμενους
  • Κοινωνικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες για 500 επωφελούμενους.