ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ 2015 – 2017

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΛΠΙΣ» ΙΙ

Εθνικό πρόγραμμα της Κάριτας Ελλάς για την ελληνική οικονομική κρίση. Αποτέλεσε συνέχεια του «ΕΛΠΙΣ Ι» (2/2013 – 1/2014) με προϋπολογισμό 124.984,28 €. Η αύξηση των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την κάλυψη βασικών αναγκών 500 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Γενικός στόχος: Διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κάριτας και Catholic Relief Services (CRS).

Επωφελούμενοι: 500 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Προϋπολογισμός: 200.514,42 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/2/2014 – 31/1/2016.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΣΤΙΑ»

Εθνικό Πρόγραμμα της Κάριτας Ελλάς για την οικονομική κρίση.

Γενικός στόχος: Παροχή βοήθειας σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Διανομή κουπονιών αξίας 45,00 € για αγορές από Σούπερ Μάρκετ σε μηναία βάση ή διανομή πακέτων τροφίμων σε όσους ήταν δύσκολο να έχουν πρόσβαση στην αγορά.

Χρηματοδότηση: Κάριτας Γερμανίας.

Επωφελούμενοι: 166 οικογένειες.

Προϋπολογισμός: 23.865,44 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/9/2015 – 30/11/2016.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EL.BA. Ι
(Πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για την Έκτακτη Αντιμετώπιση της Κρίσης Εργασίας στα Βαλκάνια)

Γενικός στόχος: Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στα Βαλκάνια. Η προσφορά καινοτόμων λύσεων στις ευάλωτες ομάδες μέσα από την εκπαιδευτική, κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη. Η υποστήριξη της κοινωνικής οικονομίας μέσα από δράσεις χρηματοδότησης νέων ή ήδη υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων. Ειδικά:

α) Προώθηση της εμπορικής εφαρμογής του λογισμικού «Go Talk Now» που δημιούργησε το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

β) Σύσταση Κοινωνικού Συνεταιρισμού από το Ίδρυμα για το Παιδία «Η Παμμακάριστος» για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στα εργαστήρια των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό.

γ) Δημιουργία αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία «Αραράτ». Στόχος η δημιουργία κοινωνικού και αλληλέγγυου τουρισμού στην Ελλάδα και ο συνδυασμός διακοπών με την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κάριτας.

Προϋπολογισμός: 45.000,00 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/3/2015 – 29/2/2016.

 


 

«EKTAΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ένταση της ελληνικής κρίσης με τα πολλαπλά κρούσματα υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία και η ταυτόχρονη αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, οδήγησε στην εκπόνηση ενός προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών που υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο της Κάριτας.

Γενικός Στόχος:

 • Η στήριξη μαθητών και οικογενειών για την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσής τους για την καταπολέμηση του υποσιτισμού. Διανομή κουπονιών αξίας 45,00 € για αγορές σε Σούπερ Μάρκετ σε 50 οικογένειες κάθε μήνα. Κάλυψη σε καθημερινή βάση 122 μαθητών για την αγορά μικρογεύματος στο σχολείο.
 • Η παροχή άμεσης βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο, Χίο, Κω και Αθήνα. Διανεμήθηκαν: 3.833 μερίδες φαγητού, 537 κουπόνια για Σούπερ Μάρκετ, 2.900 υπνόσακοι, 980 ζευγάρια παπούτσια, 913 σακίδια πλάτης.

Χρηματοδότηση: Κάριτας Ευρώπης.

Επωφελούμενοι: 7.950.

Προϋπολογισμός: 192.869,25 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 25/8/2015 – 25/2/2016.

 


 

1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΕΑ026/2015)

Εκείνη την περίοδο, οι πρόσφυγες περνούσαν κατά χιλιάδες από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια και μεταφέρονταν στα βόρεια σύνορά μας για να περάσουν στην Ευρώπη.

Γενικός στόχος: Η κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων – μεταναστών από τη στιγμή της άφιξής τους στα ελληνικά νησιά και κατά τη μετάβασή τους στα σύνορα της Ειδομένης.

Δραστηριότητες του προγράμματος στην Ειδομένη, τη Ρόδο, τη Λέσβο και την Αθήνα:

 • Διανομή τροφής (77.500 μερίδες).
 • Παροχή 2 οικίσκων στην Ειδομένη που χρησιμοποιήθηκαν ως αποθηκευτικοί χώροι.
 • Διανομή αδιάβροχων μπουφάν (4.500).
 • Διανομή πακέτων με είδη προσωπικής υγιεινής για ενήλικες και μωρά (4.500).
 • Διανομή σακιδίων πλάτης (2.200).
 • Τοποθέτηση 40 χημικών τουαλετών και 5 καμπινών ντους στην Ειδομένη.

Χρηματοδότηση: Διεθνής Κάριτας με εισφορές εθνικών Κάριτας από όλο τον κόσμο.

Επωφελούμενοι: 73.908.

Προϋπολογισμός: 493.594,40 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 15/9/2015 – 29/2/2016.

 


 

2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΕΑ04/2016)

Γενικός στόχος: Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, τα σύνορα προς την Ευρώπη έκλεισαν και 65.000 άνθρωποι αποκλείστηκαν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, μειώθηκαν πάρα πολύ οι αφίξεις από την Τουρκία. Πάνω από 15.000 άνθρωποι έμειναν στα νησιά, πάνω από 15.000 αποκλείστηκαν στην Ειδομένη σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Σκοπός του προγράμματος ήταν η συνέχιση της κάλυψης των βασικών τους αναγκών αλλά και η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και η πληροφόρησή τους για τις διαδικασίες υποβολής αιτήματος ασύλου στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.

Δραστηριότητες του προγράμματος σε Λέσβο, Χίο, Αττική και Β. Ελλάδα:

 • Διανομή προπληρωμένων καρτών σε 2.700 άτομα και 2.200 οικογένειες. Με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Κυβέρνηση, Ύπατη Αρμοστεία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συντόνισαν τη διανομή τραπεζικών καρτών στους πρόσφυγες έτσι ώστε να λαμβάνουν, μηνιαίως, το ποσό των 90 ευρώ για τα μεμονωμένα άτομα και 290 ευρώ για τις οικογένειες. Στόχος, να μπορούν να ψωνίζουν οι ίδιοι τα απαραίτητα για τους ίδιους και για την οικογένειά τους, με τρόπο που να στηρίζει πάντα και την οικονομία της τοπικής κοινότητας που τους φιλοξενεί.
 • Διανομή τροφίμων, νερού (24.000 μερίδες φαγητού, 176.000 κιλά λαχανικών, 10.000 μπουκάλια νερού).
 • Τοποθέτηση σε καταυλισμούς 187 χημικών τουαλετών και 70 καμπινών ντους.
 • Τοποθέτηση μίας δεξαμενής νερού σε δομή.
 • Παροχή σε 305 οικογένειες κουπονιών για σούπερ μάρκετ.
 • Δωρεά στην Κάριτας Αθήνας 10.000 ευρώ για το εστιατόριο του Προσφυγικού και την παροχή καθημερινών γευμάτων σε πρόσφυγες.
 • Διανομή αδιάβροχων μπουφάν στην Ειδομένη (1.300 τεμάχια).
 • Διανομή πακέτων με είδη προσωπικής υγιεινής (3.000 επωφελούμενοι).
 • Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από ομάδες κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, εκπαιδευτών.
 • Δημιουργία ενός κοινωνικού κέντρου για άντρες στον Καρά Τεπέ στη Λέσβο με την παροχή ενός κοντέινερ στο οποίο αναπτύσσονταν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκμάθησης, ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών κλπ. Το έργο αυτό θεωρήθηκε καινοτόμο από τη Διεθνή Κάριτας αλλά και ελληνικούς φορείς γιατί αποδείχθηκε ότι μείωσε τις εντάσεις ανάμεσα στον πληθυσμό.
 • Κατασκευή και εγκατάσταση παιδικής χαράς στη δομή των Βασιλικών.
 • Επιδιόρθωση και ανακαίνιση της παιδικής χαράς του χωριού της Ειδομένης που είχε καταστραφεί από πρόσφυγες.
 • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων απασχόλησης για τα παιδιά.

 

Χρηματοδότηση: Διεθνής Κάριτας με εισφορές εθνικών Κάριτας από όλο τον κόσμο.

Επωφελούμενοι: 39.060.

Προϋπολογισμός: 1.256.859,90 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/3/2016 – 31/10/2016.

 


 

3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΕΑ028/2016-2017)

Γενικός στόχος: Η κατάσταση με το προσφυγικό είναι αρκετά πιο σταθερή πια, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Το πρόγραμμα στόχευσε κατά κανόνα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, στην άτυπη εκπαίδευση των προσφύγων, στην ανάπτυξη ενταξιακών μεθόδων και δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν συνολικά να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή ή και ελληνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες του Προγράμματος σε Αθήνα, Β. Ελλάδα, Χίο, Λέσβο, Τήνο:

 • Συνέχιση της διανομής προπληρωμένων καρτών σε συνεργασία με Κάριτας Αθήνας και Κάριτας Η.Π.Α. (CRS). Εξυπηρέτηση 1.500 επωφελούμενων σε μηνιαία βάση.
 • Διανομή προπληρωμένων καρτών στη δομή του Νέου Κόσμου. Η Κάριτας Αρμενίων, με την υποστήριξη της Κάριτας Ιταλίας, λειτουργεί στις δομές της Αρμενικής Εκκλησίας, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ξενώνες υποδοχής και στέγασης προσφύγων. Η Κάριτας Ελλάς προχώρησε στην κάλυψη των προσφύγων του ξενώνα με προπληρωμένες κάρτες σε μηνιαία βάση. Εξυπηρετούνται 80 – 100 άτομα σε μηνιαίως.
 • Διανομή φαγητού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για 2.600 επωφελούμενους.
 • Σταδιακή παραχώρηση των χημικών τουαλετών και ντους σε άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που θα αναλάβουν τη διαχείριση των συνθηκών υγιεινής στους καταυλισμούς των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.
 • Διανομή κουπονιών σε οικογένειες χτυπημένες από την ελληνική οικονομική κρίση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χίο (305 οικογένειες μηνιαίως).
 • Αγορά και εγκατάσταση 50 οικίσκων με αυτόνομο μπάνιο, κουζίνα και κλιματισμό στον καταυλισμό των Διαβατών έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Κάριτας Γερμανίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που θα τοποθέτησε άλλους 106 οικίσκους. Ωφελήθηκαν 400 πρόσφυγες.
 • Συνέχιση της παροχής κοινωνικής, ψυχολογικής υποστήριξης, ανάπτυξης εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μαθημάτων κλπ. Ο στόχος ήταν να επωφεληθούν 7.000 ενήλικες και παιδιά.
 • Δημιουργία και συνεχής λειτουργία Κέντρων Αντρών και Γυναικών στη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Πρόθεση επέκτασης της δραστηριότητας και σε άλλες δομές με υπόδειξη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 • Λειτουργία Κέντρων Ανδρών και Γυναικών στη δομή Βασιλικά, στη Θεσσαλονίκη.
 • Κινητή μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εξυπηρετεί πρόσφυγες που διαμένουν σε ξενώνες της Θεσσαλονίκης.
 • Μικρής κλίμακας παρεμβάσεις καλυτέρευσης συνθηκών σε καταυλισμούς και ξενώνες.
 • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυτοματισμών για τη διασύνδεση των προσφύγων με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επαγγελματικές ευκαιρίες.
 • Διευκόλυνση πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για τους πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς στο νησί της Χίου (μεταφορά, συνοδεία, διερμηνεία).
 • Παροχή ψυχιατρικής υποστήριξης προσφύγων στη Χίο.
 • Διανομές ειδών πρώτης ανάγκης στη Χίο και τη Βόρεια Ελλάδα.
 • Εφοδιασμός με πόσιμο και μη πόσιμο νερό του καταυλισμού της Σούδας στη Χίο.

Χρηματοδότηση: Διεθνής Κάριτας με εισφορές εθνικών Κάριτας από όλο τον κόσμο.

Επωφελούμενοι: Αρχικός στόχος: 15.000 Τελικός αριθμός: 30.783

Προϋπολογισμός: (Αρχικός) 1.085.730,00 €. Τελικός 798,955 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/11/2016 – 30/5/2017 (επέκταση μέχρι 30/6/2017).

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  – 1η ΦΑΣΗ

Γενικός στόχος: Όσο ακόμα τα σύνορα ήταν ανοιχτά και χιλιάδες προσφύγων κατέφθαναν στην Ελλάδα, η Κάριτας Ελλάς προχώρησε στην ενοικίαση ενός ξενοδοχείου χωρητικότητας 230 ατόμων στη Λέσβο και δύο ξενοδοχείων, της ίδιας, συνολικά, χωρητικότητας, στην Αθήνα. Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η παροχή ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης για τους πρόσφυγες που έφταναν εξαθλιωμένοι στα ελληνικά νησιά και την Αθήνα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα βόρεια σύνορα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στο διάστημα αυτό, 8.300 άνθρωποι διέμειναν για 2-3 νύχτες στα ξενοδοχεία αυτά. Με το κλείσιμο των συνόρων, η Κάριτας Ελλάς διατήρησε τα ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες που είχαν αποκλειστεί στη χώρα μας φιλοξενώντας κυρίως τις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, δηλαδή οικογένειες με πολλά παιδιά, έγκυες γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, ηλικιωμένους, μονογονεϊκές οικογένειες για μεγαλύτερη χρονική πλέον περίοδο.

Δραστηριότητες του προγράμματος σε Αθήνα και Λέσβο:

 • Παροχή ασφαλούς στέγασης.
 • Ζεστά γεύματα 3 φορές την ημέρα.
 • Παροχή ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης, καθώς οι περισσότεροι είχαν υποστεί τραυματικές και δύσκολες εμπειρίες.
 • Παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης.
 • Παροχή βοήθειας στις διαδικασίες ασύλου, οικογενειακής επανένωσης κλπ.
 • Διανομή ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής κλπ.
 • Παροχή πληροφοριών για τη διαδρομή προς τα σύνορα ή και τον τελικό τους προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάριτας Ελλάς ήταν ο πρώτος φορέας που προχώρησε σε μια τόσο καινοτόμα ιδέα για να διευκολύνει τη ζωή των προσφύγων.

Χρηματοδότηση: Κάριτας Ελβετίας με συνδρομή και άλλων ευρωπαϊκών Κάριτας (Back Donors).

Επωφελούμενοι: 8.300.

Δαπάνη Προγράμματος: 1.369.847,03 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 15.11.2015 – 15.04.2016.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2Η ΦΑΣΗ

 

Γενικός στόχος: Λόγω του κλεισίματος των συνόρων, η επόμενη φάση του προγράμματος πήρε την μορφή φιλοξενίας των ωφελούμενων σε πλέον μακροπρόθεσμη βάση. Οι πρόσφυγες πια διαμένουν για μήνες στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του αιτήματός τους για άσυλο στην Ελλάδα ή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στο διάστημα αυτό, πολλοί από αυτούς έφυγαν για την Ευρώπη και νέοι πρόσφυγες από τη Μόρια ή το Καρά Τεπέ γίνονταν δεκτοί στο ξενοδοχείο της Λέσβου, καθώς και στη δομή φιλοξενίας στην Αθήνα.

Επιπλέον χρηματοδοτήθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς.

Δραστηριότητες:

 • Διατήρηση του ξενοδοχείου στη Λέσβο και φιλοξενία 230 ατόμων με κριτήρια ευπάθειας που αφορούσαν τον αριθμό των παιδιών σε κάθε οικογένεια, ιατρικά προβλήματα και αναπηρίες κλπ.
 • Διατήρηση του ενός ξενοδοχείου στην Αθήνα και φιλοξενία 85 ατόμων με τα ίδια κριτήρια.
 • Παροχή των ίδιων υπηρεσιών όπως και στην πρώτη φάση του προγράμματος
 • Δημιουργία ενός Κοινωνικού Κέντρου καθημερινής εξυπηρέτησης προσφύγων στην οδό Ταρέλα 3, στο κέντρο της Αθήνας, που συγχρηματοδοτείται και συστεγάζει και το Πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών.
 • Ανάπτυξη υπηρεσιών εκμάθησης γλωσσών για παιδιά και ενήλικες.
 • Δημιουργία χώρου απασχόλησης παιδιών.
 • Παροχή χώρου με υπολογιστές και ίντερνετ για τη διευκόλυνση των προσφύγων στις διαδικασίες του αιτήματος ασύλου τους.

 

Χρηματοδότηση: Κάριτας Ελβετίας με συνδρομή και άλλων ευρωπαϊκών Κάριτας (Back Donors).

Επωφελούμενοι: 700 φιλοξενούμενοι στις δομές φιλοξενίας και 1.500 χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Δαπάνη Προγράμματος: 1.000.000 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 16/4/2016 – 31/8/2016.

Στο σύνολο των δύο φάσεων του ανωτέρω προγράμματος φιλοξενήθηκαν από την Κάριτας Ελλάς 9.000 ωφελούμενοι με 70.000 διανυκτερεύσεις και 140.000 παρασχεθέντα γεύματα.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ
ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ – CRS – UNHCR – E.E.

Γενικός στόχος: Η παροχή ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης σε ευάλωτες οικογένειες προσφύγων που προορίζονται καταρχήν για μετεγκατάσταση ή οικογενειακή επανένωση στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

Το CRS είχε αναλάβει την ευθύνη για την αναζήτηση, ενοικίαση, ανακαίνιση και τον εξοπλισμό των κτιρίων και η Κάριτας Ελλάς τη στελέχωση με προσωπικό και τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες που διαμένουν σε αυτά. Στη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η Κάριτας Ελλάς έχει 3 κτίρια στην Αττική και 1 στην Επανομή Θεσσαλονίκης. (Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει συνεργασία και με την Κάριτας Αθήνας που επίσης υλοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι αντίστοιχες με αυτές που παρέχονται στο Πρόγραμμα Στέγασης σε συνεργασία με την Κάριτας Ελβετίας.

Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Ένωση – UNHCR.

Επωφελούμενοι: Κάλυψη 550 θέσεων με συνολικό αριθμό 680 ωφελουμένων.

Δαπάνη προγράμματος: 450.000 €.

Διάρκεια Προγράμματος: 1/8/2016 – 31/12/2016.