Διασχολικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών

Με την λήξη της σχολικής χρονιάς, το Σάββατο 18/5/2019, η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Αρμένικη Καθολική Εκκλησία συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στο Διασχολικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών στο 101o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.  Πρόκειται για μια διασχολική δράση που οργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά και που φιλοξένησε περισσότερους από 250 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων και πάνω από 1000 άτομα, τα οποία στήριξαν με την παρουσία και το χειροκρότημα τους την προσπάθεια όλων των παιδιών. 

Μέσα σε αυτό το γιορτινό κλίμα,  18 παιδιά από την τοπική κοινότητα του Νέου Κόσμου παρουσίασαν μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς της Αρμενίας, ενώ παράλληλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νέου Κόσμου και φιλοξενούμενοι της Κοινωνικής Εστίας της Κάριτας Ελλάς εξέθεσαν χειροποίητες παραδοσιακές κατασκευές από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τo Κονγκό και την Αρμενία και μοιράστηκαν συριακά παραδοσιακά πιάτα.

fest 5_opt fest 7_opt fest_opt (1) fest_opt
<
>

Ήταν ένα απόγευμα αφιερωμένο στη φιλοξενία, το χορό, τη ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τις παραδοσιακές φορεσιές, την πολιτιστική κληρονομιά και φυσικά τα παιδιά που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου με χαμόγελα, χρώματα και μουσική! Μέσω αυτής δράσης που προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία δεσμών κοινής προσέγγισης και οργάνωσης κοινών μελλοντικών δράσεων.

 

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Collaborating & Progressing: Διαμονή και υποστήριξη για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα Χρηματοδοτούμενο από:  Κάριτας Γερμανίας, Κάριτας Ιταλίας και Κάριτας Σουηδίας