Η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα η Πόλη μου…», ταξιδεύει…

Στις 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού-Συνεδριακού Κέντρου της Κάριτας Γερμανίας στο Φράιμπουργκ. Η Κάριτας Γερμανίας πραγματοποιεί δύο φορές το χρόνο μια Εικαστική Έκθεση στην οποία συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες όπου παρουσιάζουν τα έργα τους. Το Συνεδριακό Κέντρο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι όπου ο επικεφαλής του Εκπαιδευτικού-Συνεδριακού Κέντρου της Κάριτας Γερμανίας,  Wilfried Eberweiser, άνοιξε την Έκθεση με έναν εγκωμιαστικό λόγο, στον οποίο παρουσίασε όλους τους καλλιτέχνες και περιέγραψε το χαρισματικό έργο της Κάριτας Ελλάς.

Αυτή τη φορά στην Εικαστική Έκθεση στο Φράιμπουργκ συμμετείχε η Έκθεση Φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς με τίτλο «Αθήνα, Η Πόλη μου…», όπου παρουσιάστηκαν τα έργα της Ομάδας Φωτογραφίας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου . Η ομάδα αποτελούταν από 28 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα.

Οι είκοσι οκτώ συμμετέχοντες  μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας, προσφέροντας εικόνες της πόλης της Αθήνας μέσα από τον «φακό» της δικής τους κουλτούρας και των δικών τους εμπειριών.

εκθεση-γερμανια εκθεση-γερμανια4 εκθεση-γερμανια5 εκθεση-γερμανια6
<
>

Τα έργα προήλθαν από ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποίησε το Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ»- Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» όπου αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.