Ενημέρωση δράσεων και πνευματική μελέτη για το Πάσχα 2019

H Κάριτας σαν μια μεγάλη οικογένεια που το κάθε μέλος της ενδιαφέρεται και νοιάζεται για το άλλο διοργάνωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου εκδήλωση για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας, η οποία βασίστηκε στη φράση της Α’ επιστολής προς Κορινθίους «Ποτέ η αγάπη δεν θα πάψει να υπάρχει» (13,8). Την εκδήλωση προλόγισε ο Πατέρας Ιωάννης Πάτσης Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας και αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς.  Η διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα. Μαρία Αλβέρτη και ο διευθυντής λειτουργίας της Κάριτας Αθήνας κ. Φίλιππος Σαλίμπας παρουσίασαν και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις των δύο Κάριτας που υλοποιούνται σε ενοριακό, τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω των διαφόρων προγραμμάτων. Παρόντες ήταν επίσης η κα. Νικολέττα Δελατόλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας, ο κ. Τζώρτζ Τζώρτζεβιτς  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Θεσσαλονίκης καθώς και η κα. Ελισσάβετ Ιουστινιανού Γενική Γραμματέας της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς.

 

Logo_Caritas_STAMP_WHITE_300dpi caritas-agapi-logo-page-001 3 6 9 2 57343450_633087997142914_2963397563018903552_n
<
>

 

Μετά την παρουσίαση και ενημέρωση ο κ. Στανίσλαος Στουραΐτης, υπεύθυνος ανάπτυξης του πνεύματος διακονίας της Καθολικής Εκκλησίας στην Κάριτας Ελλάς και μέλος του ΔΣ της Κάριτας Αθήνας, βασισμένος στην Αποστολική Επιστολή του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ σε μορφή ιδιόβουλου «Για τη Διακονία της Αγάπης» παρουσίασε την πνευματική μελέτη για την περίοδο της Τεσσαρακοστής και του Πάσχα. Ο κ. Στανίσλαος Στουραΐτης αναφέρθηκε στην σωστή διοργάνωση της διακονίας της αγάπης από τις μικρές ενοριακές κοινότητες μέχρι την παγκόσμια Εκκλησία. Αναλύοντας την Εγκύκλιο επιστολή «Για τη χριστιανική αγάπη», τα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου «Love never fails – Η αγάπη ποτέ δεν θα υπάρξει να υπάρχει» για τα 10 χρόνια της εγκυκλίου, το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή 2019 καθώς και τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε ανταλλάσσοντας ευχές μεταξύ των παρευρισκομένων για τις άγιες μέρες που διανύουμε, ενώ ακολούθησε και μικρό κέρασμα.