Επίσκεψη του Δικτύου “LIKE” στα Κοινωνικά Κέντρα της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη και στο Νέο Κόσμο

Επίσκεψη του Δικτύου “LIKE στα Κοινωνικά Κέντρα της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη και στο Νέο Κόσμο

Στις 10 και 11 Απριλίου 2019, μια ομάδα 20 περίπου μελών του πανευρωπαϊκού δικτύου για τον πολιτισμό “LIKE” επισκέφθηκε τα Κοινωνικά Κέντρα της Κάριτας Ελλάς.  Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, περιηγήθηκαν αρχικά στην Αγορά από το Impact Hub Athens, και στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια συζήτηση με φορείς της Δημοτικής Αγοράς, στην οποία παρουσιάστηκαν οι διάφορες δράσεις του εν λόγω χώρου, με μεγαλύτερη έμφαση στις δράσεις που εμπλέκουν πρόσφυγες και μετανάστες με τον πολιτισμό και συνεισφέρουν και με αυτόν τον τρόπο στην ένταξή του στην ελληνική κοινωνία και στις γειτονιές της Αθήνας.

Η υπεύθυνη του προγράμματος που υλοποιείται στην Κυψέλη μίλησε για το έργο της Κάριτας Ελλάς συνολικά, και εστιασμένα για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας που λειτουργεί στην Αγορά της Κυψέλης από τον Οκτώβριο του 2018.

Στις 11 Απριλίου επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου, όπου αρχικά η Υπεύθυνη του προγράμματος ανέλυσε τις υπηρεσίες που παρέχονται στο χώρο καθώς επίσης και τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται όπως η θεατρική ομάδα, η ομάδα φωτογραφίας και η ομάδα νέων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα».

Like8 Like2 Like Like3 Like4 Like5 Like6 like7 Like9
<
>

Στη συνέχεια, τα μέλη του δικτύου συμμετείχαν σε διαδραστικά-βιωματικά παιχνίδια με τα μέλη της θεατρικής ομάδας, με στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν και διασκέδασαν αλληλοεπιδρώντας ο ένας με τον άλλον, σε ευχάριστο κλίμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη επίσκεψη του Δικτύου “LIKE”.

 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.