Επίσκεψη εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

Επίσκεψη εκπροσώπων
του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας

στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του Γαλλικού Υπουργείου Δικαιοσύνης από την Διεύθυνση – Ανηλίκων συναντήθηκαν με μέλη της Κοινωνικής και Νομικής Υπηρεσίας της Κάριτας Ελλάς, στο Κοινωνικό Κέντρο της Οργάνωσης, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Κάριτας Ελλάς, τα προγράμματα υποστήριξης προσφύγων / μεταναστών και την ελληνική νομοθεσία ως προς τα θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ετήσια Έκθεση της Κάριτας Ελλάς καθώς επίσης και για τις καλές πρακτικές που αναπτύσσει, όπως ο έντυπος οδηγός με τίτλο «Τα δικαιώματα στην καθημερινή ζωή του πρόσφυγα», τα μαθήματα ελληνικών και αγγλικών και οι  πολυάριθμες πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μετάβασις».

To Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.