ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ» ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 24/5/2019 και την Δευτέρα 27/5/2019, δύο ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο (Ανθρωπιστικών Επιστημών) στην Καλιφόρνια επισκέφθηκαν την Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο. Οι φοιτητές μαζί με τους Συνοδούς τους ενημερώθηκαν για το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα, για το έργο και τις δράσεις της Κάριτας Ελλάς και τις υπηρεσίες του Προγράμματος στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Ακολούθησε συζήτηση, οπότε και οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες τους, και στη συνέχεια γνωριμία με τους φιλοξενούμενους της Κοινωνικής Εστίας.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν, επίσης, το Κέντρο Ακρόασης της Αρμένικης Καθολικής Εκκλησίας στο Νέο Κόσμο, όπου και υλοποιούνται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος για τα παιδιά του Ξενώνα και της τοπικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, παιδιά και φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μέσα από μια σειρά από δημιουργικές ασχολίες -κατασκευές κολάζ και ζωγραφικής, όπως επίσης  και διαδραστικά παιχνίδια που έλαβαν χώρα εκτός του Κέντρου. Στο τέλος, ωφελούμενοι και φοιτητές αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικές κάρτες.

 Συνολικά, αυτές οι δυο μέρες, γέμισαν με χαρά και ενθουσιασμό τόσο τους φοιτητές όσο και τους ωφελούμενους της Κάριτας Ελλάς που περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη κοινή δράση. Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που δίνει το μήνυμα πως μέσα από όμορφες δράσεις και επικοινωνία, οι άνθρωποι ανεξαρτήτως καταγωγής, ηλικίας και χρώματος έρχονται πιο κοντά!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Collaborating & Progressing: Διαμονή και υποστήριξη για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα

Χρηματοδοτούμενο από:  Κάριτας Γερμανίας, Κάριτας Ιταλίας και Κάριτας Σουηδίας