ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΙΖΟΥΡΙ» ΤΩΝ Η.Π.Α ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

Την Τετάρτη 22/05/2019 μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μιζούρι (Επαγγελμάτων Υγείας) των Η.Π.Α. επισκέφθηκε την Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο. Η μέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που προσφέρει η Κάριτας Ελλάς. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα και για το έργο και τις δράσεις της Κάριτας Ελλάς αναφορικά με τους παρακάτω τομείς: τον Ξενώνα Φιλοξενίας του Νέου Κόσμου, το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου, το Κέντρο Ακρόασης όπου γίνονται καθημερινή διανομή ρούχων και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά και το Πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών (Εemergency Appeal 22) όπου, ανάμεσα σε άλλες παροχές, προσφέρει διερμηνείς στα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση μεταναστών και προσφύγων. Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση και οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες τους.

missouri1_opt missouri6_opt missouri8_opt
<
>

Στη συνέχεια, ακολούθησαν δημιουργικές ασχολίες με διαδραστικά παιχνίδια και ένα παιχνίδι θησαυρού μαζί με τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου και στο τέλος δόθηκαν δώρα στους ωφελούμενους. Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση, όπου οι φοιτητές και οι πρόσφυγες γνωρίστηκαν καλύτερα και συζήτησαν ενδιαφέροντα θέματα.

missouri4_opt missouri2_opt missouri3_opt missouri7_opt
<
>

Τέλος, οι μαθητές επισκέφτηκαν την Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου της Κάριτας Ελλάς και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της κοινότητας πίνοντας τσάι και συζητώντας με τους φιλοξενούμενους του ξενώνα. Στη συνέχεια, οι μαθητές μαζί με τα παιδιά που συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Προγράμματος οργάνωσαν ένα εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Η επίσκεψη στο χώρο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι ανταλλαγής ερωτήσεων μεταξύ μαθητών και παιδιών, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωριστούν καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά.

missouri10_opt missouri neos kosmos missouri9_opt missouri11_opt missouri12_opt missouri14_opt
<
>

Συνολικά, όλη η μέρα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη τόσο για τους Αμερικανούς φοιτητές όσο και για τους ωφελούμενους της Κάριτας Ελλάς, όπως μας εξέφρασαν οι ίδιοι!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.

*Κοινωνική Εστία– Πρόγραμμα Collaborating & Progressing: Διαμονή και υποστήριξη για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα

Χρηματοδοτούμενο από:  Κάριτας Γερμανίας, Κάριτας Ιταλίας και Κάριτας Σουηδίας