Παρουσίαση του νέου σεμιναρίου κατάρτισης που ξεκίνησε η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Odyssea και τα «Μαθήματα Μαγειρικής»

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχετικά με την έναρξη ενός νέου σεμιναρίου κατάρτισης στον τομέα της μαγειρικής.

Το σεμινάριο μαγειρικής θα αποτελείται από έναν κύκλο 10 εντατικών μαθημάτων, δύο φορές την εβδομάδα, που θα εκτείνονται στη διάρκεια 1,5 περίπου μήνα. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε όλα τα βασικά αντικείμενα που οφείλουν να γνωρίζουν, ώστε να έχουν μια πρώτη ουσιαστική γνώση στον τομέα της μαγειρικής. Στο τέλος των μαθημάτων, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, και θα γίνει διασύνδεση με σχετικούς φορείς απασχόλησης και μετεκπαίδευσης, στο πλαίσιο ενός πρώτου βήματος επαφής με την αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα του σεμιναρίου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Odyssea, με καταξιωμένους σεφ και στους χώρους της σχολής μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής».

 Το σεμινάριο κατάρτισης εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.