Συμμετοχή της Κάριτας Ελλάς στο Φιλανθρωπικό Παζάρι της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc»

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc» στον Πειραιά, η Κάριτας Ελλάς συμμετείχε με φωτογραφικό υλικό από την Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, η πόλη μου» στο καθιερωμένο Φιλανθρωπικό Παζάρι του Σχολείου. Μαζί με τους εργαζομένους της Κάριτας, συμμετείχαν στη δράση μέλη της φωτογραφικής ομάδας και της ομάδας νέων εθελοντών «Νέοι Κάριτας Σε Δράση».

Tα έργα προήλθαν από το τρίμηνο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που πραγματοποίησε το Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα», το οποίο αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χρηματοδοτούμενο από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Η φωτογραφική ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου αποτελείται από 28 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ηλικίας μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα. Οι 28 συμμετέχοντες  μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας, φωτογραφίζοντας την πόλη της Αθήνας μέσα από τον «φακό» της δικής τους κουλτούρας και των δικών τους εμπειριών.

Oι επισκέπτες του Παζαριού γνωρίστηκαν με τους καλλιτέχνες, ενημερώθηκαν για το έργο της Κάριτας Ελλάς από τους εργαζόμενους και ξεφύλλισαν με ενδιαφέρον το φωτογραφικό λεύκωμα της Έκθεσης! Η δράση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ευαισθητοποιώντας το κοινό γύρω από την προσφυγική κρίση.

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.