Το μέλλον ανήκει στους Νέους!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα τον Εθελοντισμό των Νέων στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 2018. 70 εθελοντές και εκπρόσωποι Κάριτας από 31 διαφορετικές χώρες συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη της Βιέννης για να συζητήσουν για το μέλλον του Εθελοντισμού και να χτίσουν ένα ισχυρό Δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών – Μελών της Κάριτας Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες –ανάμεσά τους και δύο μέλη των Νέων Κάριτας σε Δράση από την Ελλάδα- είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με νέους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μιλήσουν για τα διαφορετικά πλαίσια από τα οποία προέρχονται και να διαμορφώσουν το κοινό τους όραμα για το μέλλον της Ευρώπης. Μέσα από συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια εστίασαν στην κοινή τους αποστολή και έθεσαν ως στόχο τους την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε κοινωνικά ζητήματα  καθώς επίσης και την προώθηση του πνεύματος του εθελοντισμού. Καρπός του Συνεδρίου υπήρξε η υπογραφή της Δήλωσης της Βιέννης, όπου οι Νέοι Κάριτας δεσμεύονται για έναν κόσμο Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης!

Οι Νέοι Κάριτας δεν είπαν αντίο, αλλά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το κοντινό μέλλον … που έρχεται γεμάτο ελπίδα για αλλαγή!